PENITENZA

PENITENZA

Geschreven door Karin Kallenberg en Dimitri van Hove, 2018

Johan en Merel Jagers vertrekken voor een jaar naar Italië waar Johan samen met een internationaal team zal werken aan de restauratie van de basiliek in Florella. Kort voor vertrek krijgt Johan zijn bedenkingen, omdat hij de opdracht krijgt om het schilderij Penitenza, het pronkstuk van de kerk, er weer als nieuw uit te laten zien. Alsof het gisteren geschilderd is.

Maar dan is er eigenlijk al geen weg meer terug. Ze huren woonruimte bij Daniël, een oud-klasgenoot van Merel. Daniël blijkt nogal goede maatjes te zijn met de maffia en ondanks zijn huwelijk met Loredana een echte vrouwenversierder voor wie geen vrouw veilig is. Ook Merel is niet veilig voor zijn charmes. Als er op een dag een gruwelijk misdrijf plaatsvindt, verandert het leven van Johan en Merel in een ware nachtmerrie waar geen ontsnappen meer uit mogelijk lijkt.

Penitenza is een misdaadroman over idealen, onrecht en opoffering.


"Prettig weglezende misdaadroman in Italiaanse sferen"
Eindoordeel van "Hebban", de grootste en leukste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen

“Lekker vakantieboek met een vleugje misdaad”

“Geweldig tweede boek!”

“Zeker een aanrader. Je blijft lezen. Erg goed geschreven!”

Recensies uit Bol.com

Penitenza is nu ook verkrijgbaar als Luisterboek.

fragment:

Recensie Biblion


Restaurator Johan krijgt de kans om een jaar lang in een internationaal team in het Italiaanse Florella de basiliek te restaureren, inclusief het beroemde schilderij “Penitenza’. Zijn vrouw Merel gaat mee. Ze huren woonruimte bij de Nederlander Daniël en zijn Italiaanse vrouw Loredana. De seksgedreven Daniël wil graag door de maffiafamilie van Loredana worden ingelijfd. Hij dringt zich aan Merel op. (—) Er zijn diverse ontwikkelingen en verhaallijnen, maar ze zijn goed te volgen.

Een knap bedachte, goed uitgewerkte misdaadroman, uitstekend geschreven, met een passend slotakkoord. Een gedegen misdaadroman, tot het eind boeiend.”


Mirjam Scholten

Zie ook de andere boeken