Boeken

Boeken

Geschreven door Karin Kallenberg, 2021

Als Lisa wordt aangenomen bij het lifestyle warenhuis het Wespennest BV komt ze terecht in een reorganisatie en haar baan staat op de tocht. Desondanks belast haar baas haar met een vertrouwelijke taak: de administratie van Esperança, een weeshuis in Mozambique. Wanneer op een dag haar functie weggesaneerd blijkt en ze vermoedt dat er geknoeid wordt met de betalingen aan Esperança besluit ze ter plekke poolshoogte te gaan nemen.

In Maputo leert ze de knappe Mozambikaan Antipas kennen, waar ze als een blok voor valt. Samen gaan ze op zoek naar het weeshuis. Lukt het Lisa om het weeshuis te vinden en orde op zaken te stellen? Zijn Antipas en zij ondanks de grote culturele verschillen voor elkaar bestemd?

Het wespennest is een meeslepend en romantisch verhaal en het vierde boek van Karin Kallenberg. Het is geïnspireerd door haar eigen ervaringen, namelijk de tijd dat ze werkzaam was op het hoofdkantoor van de Bijenkorf en dat ze in Mozambique woonde.

Geschreven door Karin Kallenberg en Dimitri van Hove, 2020

Jeroen Joosten is dameskapper. Om een levensreddende operatie voor zijn dochtertje te bekostigen, steelt hij uit het kasregister en de tassen van klanten. Maar hoe veel hij er verder ook bijklust, hij krijgt het geld niet bij elkaar. Dan komt hij in contact met een charismatische en schatrijke sekteleider die zichzelf Vader noemt. Samen met zijn vriendin smeedt Jeroen een plan om bij de gevaarlijke orde te infiltreren.

De orde is het derde boek van Karin en Dimitri. Een psychologische thriller waarmee het schrijversduo na het luchtige Penitenza weer het tragikomische opzoekt.

Geschreven door Karin Kallenberg en Dimitri van Hove, 2018

Johan en Merel Jagers vertrekken voor een jaar naar Italië waar Johan samen met een internationaal team zal werken aan de restauratie van de basiliek in Florella. Kort voor vertrek krijgt Johan zijn bedenkingen, omdat hij de opdracht krijgt om het schilderij Penitenza, het pronkstuk van de kerk, er weer als nieuw uit te laten zien. Alsof het gisteren geschilderd is. Maar dan is er eigenlijk al geen weg meer terug. Ze huren woonruimte bij Daniël, een oud-klasgenoot van Merel. Daniël blijkt nogal goede maatjes te zijn met de maffia en ondanks zijn huwelijk met Loredana een echte vrouwenversierder voor wie geen vrouw veilig is. Ook Merel is niet veilig voor zijn charmes. Als er op een dag een gruwelijk misdrijf plaatsvindt, verandert het leven van Johan en Merel in een ware nachtmerrie waar geen ontsnappen meer uit mogelijk lijkt.

Penitenza is een misdaadroman over idealen, onrecht en opoffering.

Ook beschikbaar als luisterboek, o.a. bij Luisterrijk en Storytel
Geschreven door Karin Kallenberg en Dimitri van Hove, 2013

Het debuut van Karin en Dimitri vertelt het verhaal van Andy, geboren met een erfelijke gelaatsaandoening.
Andy schijnt niet in de wieg gelegd voor een gelukkig leven. Hij wordt genegeerd door het meisje van zijn dromen, gepest door zijn klasgenoten en een verdorven godsdienstleraar maakt zijn middelbareschooltijd tot een ware hel.
Als jaren later door een reeks tragische gebeurtenissen Andy het water aan de lippen staat, neemt hij het heft in eigen handen om het tij te keren. Maar is het lot waartoe hij veroordeeld lijkt wel af te wenden?

B.B. is een opmerkelijke psychologische thriller. Soms hilarisch, soms tragisch en altijd meeslepend.

Een sterk debuut met Tarantino-achtige trekjes dat door merg en been gaat.